Franc Müller

Homeopaat en gesprekstherapeut

Gedachten over......

Zo af en toe kom ik dingen tegen, valt iets mij op en schrijf ik daar een artikeltje over. Ik hoop dat het u insprireert.


Aan alles komt een einde

Per 1 januari 2018 heb ik mijn praktijjk in Meppel beeindigd.

In 2010 ben ik verhuisd naar Zutphen na 17 jaar te hebben gewoond en gepraktizeerd in Meppel.
Ik heb indertijd een spreekkamer gehuurd in Meppel om mijn patiënten in het Noorden nog te kunnen helpen. Het laatste jaar nam het aantal afspraken in Meppel steeds verder af. Dat heeft mij ertoe gebracht de praktijk in Meppel te sluiten. Echter voor mijn patiënten in het noorden kan ik op verzoek wel consulten doen in Zwolle.

Lees verder
Zorgverzekeringen 2017
Lees verder
Zorgverzekeringen 2016

Elk jaar is het kiezen en vergelijken van de zorgpolissen weer een flinke klus. Franc probeert te helpen door de meest interessaante op een rijtje te zetten. Van belang is daarbij ook om niet alleen naar de kosten en dekking van de aanvullende verzekring te kijken, maar ook naar de basispremie en je eigen omstandigheden.

Lees verder
De definitie van gezondheid en vrijheid van keuze

Al vele jaren definieert de WHO gezondheid als

"Gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijk gebreken."

Die definitie houdt in dat misschien wel 90% van de mensen in de wereld niet gezond zou zijn én dus hulp of medicijnen nodig zou hebben. al vele jaren vind ik dat die definitie niet klopt en formuleer een geheel andere...... Onderzoeker Machteld Huber komt nu met een resultaat dat dicht bij mijn definitie komt en veel meer laat zien dat ziekte en gezondheid in elkaars verlengde liggen...

Lees verder
Uw ziektenkosten verzekering in 2015

Een vergelijkng Van de vergoedingen van ziektenkostenverzekeraars voor homeopathische consulten. Het laat zien dat u goed moet kijken hoe u polis in elkaar zit en of uw verzekeraar een daglimiet hanteert. Als dat zo is is het interessant om over te stappen als je volgend jaar gebruik willen blijven maken van mijn diensten of van die van mijn "alternatieve" collega's.

Lees verder
Uw ziektenkostenverzekering in 2014

De basisverzekering is bij alle ziektekostenverzekeraars gelijk. De premie verschilt hooguit een paar euro. De verschillen zitten in de aanvullende verzekeringen. En daaruit krijgt u eventueel een vergoeding voor uw consulten bij uw homeopaat. Maar erg veel verzekeraars hebben die vergoedingen vorig jaar al beperkt en beperken dat nu nog verder naar maximaal 25 tot 50 euro per dag. Daar kan een homeopaat niet van leven dus zijn de consult prijzen veel hoger. En dus moet u zelf bij betalen. Maar er zijn nog een paar maatschappijen waar u niet met een dagmaximum te maken hebt......

Lees verder
Nog een keer omega3, visolie en voorkomen van ziekte

Regelmatig krijg ik vragen over visolie en de werking daarvan. Ik schreef er al eerder over: visolie en depressie.
Laten we nog even stil staan bij visolie (en daarmee de daarin voorkomende omega 3) dewerking van alfalinileenzuur, DHa en EPA en de consequenties daarvan voor de hoeveelheid vis in de zeeën en de werking ervan in het menselijk lichaam....

Liever plantaardige omega 3

Lees verder
Week van de teek oftewel het probleem van de toenemende lyme ziekte

Het is van 26 maart t/m 1 april de week van de teek (zie de website van deze campagne). Niet dat we iets te vieren hebben, integendeel.....

Het aantal tekenbeten én de verschijnselen van de ziekte van Lyme (borreliose) neemt alleen maar toe in Nederland. Elk jaar heb ik weer nieuwe lyme patiënten in mijn praktijk, soms met heftige klachten. Ook van overhiedswege en de medische wereld is, gelukkig, een toenemend besef dat de ziekte van Lyme een toenemend probleem is. Daartoe heeft het RIVM samen met de Universiteit van Wageningen een initiatief genomen om een site over de melding van tekenbeten, het verschijnen van de rode ring (erythema migrans - die maar bij een deel van de mensen verschijnt ook al is er besmetting met de borrelia bacterie): www.tekenradar.nl.

Hoewel ik heel blij ben met een dergelijke sites en bewustwording van het gevaar van de ziekte van Lyme heb ik ook wat kritische kanttekeningen...... 

Lees verder
Hoe gezond is melk nu eigenlijk?

‘If you want to prevent bone fractures, forget the milk and take your cow for a walk’
Walter Willett, MD, DrPH

Vrij vertaald: als je wilt voorkomen dat je botbreuken krijgt, vergeet dan je melk en neem je koe mee voor een wandelingetje.
Oftewel: melk is, zoals ik al jaren beweer, babyvoeding. Volwassen mensen zouden het slechts met mate tot zich moeten nemen.

Willit gaf in september een lezing aan de Erasmus universiteit waarin hij liet zien dat een glas melk van 300 ml per dag, ruim voldoende is voor de hoeveelheid calcium die mens nodig heeft, wat men overigens ook makkelijk op een andere manier binnen kan krijgen (groene groenten en sesamzaad zijn goede calciumbronnen en leveren bovendien een calciumvorm die veel beter wordt opgenomen dan die uit melk!). Koemelkconsumptie verhoogt alleen maar het risico op op botbreuken én op darmkanker!

Lees verder
Dubbel blind onderzoek naar effectiviteit van Homeopathie bij depressie

In Brazilië is een interessant onderzoek gedaan naar de effectiviteit van LM (Q) potenities van individueel gekozen geneesmiddelen bij depressie versus fluoxetine. En dat alles in een dubbel blind onderzoek. Wat er gebeurd is is dat een groep van 91 proefpersonen die leden aan milde tot ernstige depressie is tweeën verdeeld is waarvan de ene helft reguliere medicatie kreeg en de andere helft homeopathische geneesmiddelen kreeg voor geschreven volgens de regels der kunst: dus op basis van individuele symptomen werd een passend homeopathisch geneemiddel voorgeschreven. Ze kregen lm 2, 3 ,4 of nog hoger indien nodig.

In dat onderzoek bleek dat de homeopathische geneesmiddelen even effectief zijn als de anti-depresiva. Op zich leuk, maar niet bemoedigend. Het zou, volgens ons homeopaten, zo moeten zijn dat de homeopathische geneesmiddelen beter hadden moeten scoren.....

Lees verder
Ehec bacterie besmetting en homeopathie

Gelukkig hebben zich in Nederland nog nauwelijks mensen gemeld met de in Duitsland rondwarende Ehec bacterie. Wat ik uit de informatie van o.a. het RIVM begrijp gaat het om een nieuwe mutatie van E.collie bacterieën. 
Zonder ervaring met meerdere patiënten is met homeopathie niet te zeggen wat ons antwoord zou moeten zijn, maar de ervaring leert, na 200 jaar homeopathie, dat als er echt een epidimie uitbreekt er altijd 2 of 3 homeopathische middelen zijn die de meeste mensen kunnen helpen.
Op basis van de algemene kenmerken een klein voorschotje.....

Lees verder
Toch nog oorspronkelijke stof in C30 en C200

Tot op heden dachten wij als homeopaten voor energetisch te werken. Het zou echter anders kunnen zijn. Wetenschappers in India hebben ontdekt dat er nanodeeltjes van de oorspronkelijke stof in de C30 en C200 verdunningen van metalen.

Lees verder
Vooruit nog één keer de ludieke actie van van vereniging tegen kwakzalverij.....omdat het op mijn lachspieren werkt
Lees verder
Hoe komt het dat de homeopathie zoveel weerstand oproept.

Een artikel over de historische achtergronden van waaruit de weerstand tegen de homeopathie door de medische wetenschap begrepen kan worden.

Lees verder
Reactie op het persbericht en de actie van de vereniging tegenkwakzalverij - het is weer eens zover.....

Het is weer eens zover..... De zelfbenoemde graalridders tegen kwakzalverij trekken weer ten strijde tegen de homeopathie. Verwonderlijk dat ze toch elke keer tegen een geneeswijze moeten strijden waarvan ze overtuigd zijn dat die niet werkt, ja zelfs niets doet. En als het niets doet dan hoef je er toch ook niet tegen te strijden? 
Dit artikel toont aan dat de actie nergens op slaat, zelfs onwetenschappelijk is en slechts gericht is tegen de homeopathie - misschien wel uit angst.

Lees verder
Persbericht van de de VKHN, VHAN, NVKH in verband met de actie van de vereniging tegen kwakzalverij op 5 februari

Homeopathie krijgt onverwachte steun van Vereniging tegen Kwakzalverij.
Op 5 februari 
zal de Vereniging tegen Kwakzalverij (VtK) demonstreren dat een overdosis homeopathische geneesmiddelen geen schade toebrengt. Het innemen van een grote hoeveelheid van een homeopathisch middel is volledig zinloos, maar zal geen schadelijke neveneffecten hebben. Het is volledig duidelijk waarom de VtK niet ter vergelijking een overdosis nemen van een regulier geneesmiddel, want dat zou wel eens de dood tot gevolg kunnen hebben.

Lees verder
Opnieuw wetenschappelijk bewijs voor de werkzaamheid van homeopathische middelen door Luc Montagnier

Luc Montagnier, een Franse viroloog, die de Nobelprijs heeft gewonnen voor het ontdekken van een link tussen HIV en AIDS, heeft een revolutionaire ontdekking gedaan die laat zien hoe de geneeskracht van planten en andere stoffen overgedragen kan worden op water. Daarbij is het schudproces dat Hahnemann beschrijft essentieel. Jammer voor de anti-homeopathie beweging maar er lijkt nu dan toch opnieuw wetenschappelijk bewijs voor het werkingsmechanisme van homeopathische geneesmiddelen....

Lees verder
Patiënten die homeopatisch, antroposofisch of via acupunctuur behandeld worden zijn gezonder, leven langer.

Onderzoek laat zien dat artsen die o.a. homeopathie toe passen goedkoper werken, maar bovendien dat hun patiënten langer leven, minder medicijnen nodig hebben en minder in het ziekenhuis komen. Een onderzoek van gegevens bij 150.00 patiënten en 2000 artsen. Dat is onderzoek dat past bij de individuele benadering van de homeopathie en recht doet aan de werkelijkheid. Fijn dat er ook eens zo'n onderzoek plaatst vindt.

Lees verder
Depressie en visolie ..... en lege zeeën

Persbureau Reuters publiceerde een artikel over een onderzoek met visolie en depressie. Grappig genoeg had de helft van de proefpersonen ook een of andere angststoornis. bij die mensen werkte ede visolie in het geheel niet op de depressie. Bij de anderen gaf het wel verbetering.
Wat mij dan verbaasd is dat niemand zich afvraagt hoe dat nu komt........ en niemand zich afvraagd of we wel op die manier een klein deeltje uit vissen tot ons moeten nemen.......

Lees verder
Opstandig en lastig maar heel lief

Opstandig maar heel lief. een ontroerend verslagje van een moeder van een kindje dat ik behandel. Het mannetje vertoond af en toe ADHD achtige beelden en dan gebeuren er soms kleine wondertjes. Het laat zien dat een homeopathisch geneesmiddel wel degelijk werkt ondanks wat de critici beweren.

Lees verder
Franc's blog

Dit is het weblog van Fanc Müller. Op deze pagina's zal ik met enige regelmaat berichten posten die te maken hebben met gezondheid, ziekte en genezen in de breedte zin. Maar ook over het vak van homeopathie, de homeopathische behandeling en alles wat daar mee te maken heeft. Soms kritisch, soms lyrisch, soms vertwijfeld maar altijd met hoop op een breder geaccepteerde plaats voor de "andere geneeskunde". 

Lees verder
                          1-21 van de 21