Franc Müller

Homeopaat en gesprekstherapeut

Gedachten over......

Zo af en toe kom ik dingen tegen, valt iets mij op en schrijf ik daar een artikeltje over. Ik hoop dat het u insprireert.


Ehec bacterie besmetting en homeopathie

Gelukkig hebben zich in Nederland nog nauwelijks mensen gemeld met de in Duitsland rondwarende Ehec bacterie. Wat ik uit de informatie van o.a. het RIVM begrijp gaat het om een nieuwe mutatie van E.collie bacterieën. 
Zonder ervaring met meerdere patiënten is met homeopathie niet te zeggen wat ons antwoord zou moeten zijn, maar de ervaring leert, na 200 jaar homeopathie, dat als er echt een epidimie uitbreekt er altijd 2 of 3 homeopathische middelen zijn die de meeste mensen kunnen helpen.
Op basis van de algemene kenmerken een klein voorschotje.....

Lees verder
Toch nog oorspronkelijke stof in C30 en C200

Tot op heden dachten wij als homeopaten voor energetisch te werken. Het zou echter anders kunnen zijn. Wetenschappers in India hebben ontdekt dat er nanodeeltjes van de oorspronkelijke stof in de C30 en C200 verdunningen van metalen.

Lees verder
Vooruit nog één keer de ludieke actie van van vereniging tegen kwakzalverij.....omdat het op mijn lachspieren werkt
Lees verder
Hoe komt het dat de homeopathie zoveel weerstand oproept.

Een artikel over de historische achtergronden van waaruit de weerstand tegen de homeopathie door de medische wetenschap begrepen kan worden.

Lees verder
Reactie op het persbericht en de actie van de vereniging tegenkwakzalverij - het is weer eens zover.....

Het is weer eens zover..... De zelfbenoemde graalridders tegen kwakzalverij trekken weer ten strijde tegen de homeopathie. Verwonderlijk dat ze toch elke keer tegen een geneeswijze moeten strijden waarvan ze overtuigd zijn dat die niet werkt, ja zelfs niets doet. En als het niets doet dan hoef je er toch ook niet tegen te strijden? 
Dit artikel toont aan dat de actie nergens op slaat, zelfs onwetenschappelijk is en slechts gericht is tegen de homeopathie - misschien wel uit angst.

Lees verder
Persbericht van de de VKHN, VHAN, NVKH in verband met de actie van de vereniging tegen kwakzalverij op 5 februari

Homeopathie krijgt onverwachte steun van Vereniging tegen Kwakzalverij.
Op 5 februari 
zal de Vereniging tegen Kwakzalverij (VtK) demonstreren dat een overdosis homeopathische geneesmiddelen geen schade toebrengt. Het innemen van een grote hoeveelheid van een homeopathisch middel is volledig zinloos, maar zal geen schadelijke neveneffecten hebben. Het is volledig duidelijk waarom de VtK niet ter vergelijking een overdosis nemen van een regulier geneesmiddel, want dat zou wel eens de dood tot gevolg kunnen hebben.

Lees verder
Opnieuw wetenschappelijk bewijs voor de werkzaamheid van homeopathische middelen door Luc Montagnier

Luc Montagnier, een Franse viroloog, die de Nobelprijs heeft gewonnen voor het ontdekken van een link tussen HIV en AIDS, heeft een revolutionaire ontdekking gedaan die laat zien hoe de geneeskracht van planten en andere stoffen overgedragen kan worden op water. Daarbij is het schudproces dat Hahnemann beschrijft essentieel. Jammer voor de anti-homeopathie beweging maar er lijkt nu dan toch opnieuw wetenschappelijk bewijs voor het werkingsmechanisme van homeopathische geneesmiddelen....

Lees verder
Patiënten die homeopatisch, antroposofisch of via acupunctuur behandeld worden zijn gezonder, leven langer.

Onderzoek laat zien dat artsen die o.a. homeopathie toe passen goedkoper werken, maar bovendien dat hun patiënten langer leven, minder medicijnen nodig hebben en minder in het ziekenhuis komen. Een onderzoek van gegevens bij 150.00 patiënten en 2000 artsen. Dat is onderzoek dat past bij de individuele benadering van de homeopathie en recht doet aan de werkelijkheid. Fijn dat er ook eens zo'n onderzoek plaatst vindt.

Lees verder
Depressie en visolie ..... en lege zeeën

Persbureau Reuters publiceerde een artikel over een onderzoek met visolie en depressie. Grappig genoeg had de helft van de proefpersonen ook een of andere angststoornis. bij die mensen werkte ede visolie in het geheel niet op de depressie. Bij de anderen gaf het wel verbetering.
Wat mij dan verbaasd is dat niemand zich afvraagt hoe dat nu komt........ en niemand zich afvraagd of we wel op die manier een klein deeltje uit vissen tot ons moeten nemen.......

Lees verder
Opstandig en lastig maar heel lief

Opstandig maar heel lief. een ontroerend verslagje van een moeder van een kindje dat ik behandel. Het mannetje vertoond af en toe ADHD achtige beelden en dan gebeuren er soms kleine wondertjes. Het laat zien dat een homeopathisch geneesmiddel wel degelijk werkt ondanks wat de critici beweren.

Lees verder
Franc's blog

Dit is het weblog van Fanc Müller. Op deze pagina's zal ik met enige regelmaat berichten posten die te maken hebben met gezondheid, ziekte en genezen in de breedte zin. Maar ook over het vak van homeopathie, de homeopathische behandeling en alles wat daar mee te maken heeft. Soms kritisch, soms lyrisch, soms vertwijfeld maar altijd met hoop op een breder geaccepteerde plaats voor de "andere geneeskunde". 

Lees verder
<< Vorige pagina 11-21 van de 21