Franc Müller

Homeopaat en gesprekstherapeut

Vragen en gastenboek

Hier kunt u, indien u dat wilt, een vraag stellen over homeopathie of (iets dat verwant is aan) één van de andere onderwerpen op mijn pagina's, of uw indruk van de website achterlaten. 
  Wat u schrijft is openbaar. Wilt u een privévraag stellen, gebruik dan het contactformulier.
Indien gewenst zal ik zo snel mogelijk antwoorden. 

Ilona 25-07-2017 10:46
goeiemorgen, mooie website duidelijke uitleg. Heb te hoge bloeddruk, vorig jaar 199 bij 86. Naar huis gestuurd door de arts met de opmerking, jeetje te hoog. Een jaar later door eigen meting gezien dat hij nog steeds te hoog was. Slik nu vanaf april hydrochloorthiazid 12,5 mg (nergens last van) en sinds 14 juni lisinopril 10 mg erbij. Ik ging van laatste pillen (een halve per dag) zo enorm zweten dat ik er sinds vandaag mee ben gestopt. Wil op een normale manier zonder al die troep mijn bloeddruk omlaag kunnen brengen. mvg.

Hartelijk dank voor het compliment....
Ik was even op vakantie vandaar de trage reactie.
Hoge bloeddruk is altijd een complex iets om te zien wat de oorzaak is omdat veel lichamelijke processen er invloed op uitoefenen. De reguliere middelen die je slikt werken dan ook niet op de oorzaak maar remmen de bloedruk door de doorlaatbaarheid van de nierfilters voor vocht te stimuleren (plaspillen). Lisinopril is een stof die er voor zorgt dat een hormoon door je lichaam gemaakt (angiotensine) niet kan werken. angiotensine verhoogt de druk op je vaten om de bloeddruk te laten stijgen. Dat is één van de mechanismen die je nieten gebruiken om te zorgen dat ze voldoende kunnen blijven filteren (je bloed schoon houden). Doordat het een enzym-remmer is kun je daar behoorlijk last van hebben.
Ja er zijn mogelijkheden om via homeopathie iets voor je te doen maar dan zul je een consult (duurt 1,5 tot 2 uur) moeten afspreken om het hele beeld goed in kaart te brengen.

Franc


Sophia 16-02-2017 10:08
Beste Franc,n.a.v. overgangsklachten en vetophoping op billen, benen en buik (waar ik nooit eerder last van heb gehad, ben nu 46)ben ik gestart met slikken van dim 1009, 250 mg per dag. De aanbevolen dosering volgens de gebruiksaanwijzing. Nu is het zo dat ik sinds ik dit slik extreem last heb van diarree. Mijn darmen gaan ontzettend tekeer, zo erg dat ik er 's nachts wakker van word. Ik wil graag weten wat dit betekent. Slik dan toch teveel, kan het kwaad, gaat het over. Ik hoop dat je mij een advies kunt geven. Alvast hartelijk dank!
Beste sophia,

Diindolylmethaan - afgekort tot DIM - is geen homeopathisch middel maar een voedingssupplement. Daar heb ik eigenlijk geen verstand van. Wat ik begrijp is at het invloed heeft op je vethuishouding en remt het de aanmaak van oestrogeen. Dat heeft niet direct een verband met je ontlasting. Maar als het daarna ontstaan is kun jij het supplement mogelijk niet goed verteren. Ik zopu zeggen probeer eens een lagere dosis of een ander merk.
groet
Franc

Monique 26-04-2015 17:09
Franc,

Wat een mooi verslag en duidelijke uitleg 'hoe gezond is ziek zijn'.
Ik vraag me nu af - herstellende van een longontsteking - welke signalen heeft mijn lichaam al langer afgegeven? Nu ik begrijp dat een onbalans van buiten naar binnen gaat en ik graag deze longontsteking als een cadeau wil zien. Hoe kan ik beter leren luisteren naar de signalen die mijn lichaam geeft?
Of mag ik t als volgt zien: als je jaren lang jezelf forceert, je werkelijke behoeften aan de kant schuift, teveel gericht bent op het geluk van een ander dan van jezelf en je komt opeens in een totaal andere situatie en omgeving die je rust geeft, je behoeften worden vervuld, je krijgt de ruimte en je wordt uitgenodigd om naar jezelf te luisteren... dat dan een longontsteking 'tevoorschijn' komt om deze processen te ondersteunen?

... ?

Hartelijke groet,
Monique
Beste Monique,

Ik was bezig mijn email te beantwoorden, dus gelijk maar even antwoord.
Dank voor het compliment en ik ben blij dat het jou een stapje verder kan helpen. Hoort zegt het voort.

Hoe je kunt luisteren naar je lichaam kan ik zo van een afstand niet zeggen. Immers ik weet niet precies wat jij wel waar neemt en wat niet. In zijn algemeenheid kan ik er over zeggen dat het lichaam steeds, wanneer het ergens last van heeft, een signaal afgeeft op de minst schadelijke plek voor het lichaam. Indien je dat negeert of onderdrukt komt het uiteindelijk op een meer gevaarlijke plek weer naar boven.
Het probleem is immers nog niet opgelost....
Of het in een periode van rust zich plots kan manifesteren nadat je jezelf lang hebt genegeerd kan ik antwoorden dat dat heel goed mogelijk is. Veel mensen die zichzelf voorbij rennen krijgen in het weekend, als ze eindelijk ontspannen, bijvoorbeeld hoofdpijn. Indien je lang onder stress leeft houden de stresshormonen een ziekteproces lang tegen. Totdat het lichaam het niet meer aankan en dan is het mis. Dus wat jij ervaren hebt kan ook een dergelijk mechanisme zijn. Zorg dus dat je goed uitziekt en de eventuele mentaal en emotionele dingen die ten grondslag hebben gelegen aan jouw "aan jezelf voorbij gaan" oplost. Want het gevaar is dat je nu even krijgt waaraan je behoefte hebt, maar wat zal er gebeuren als dat weer ophoudt? Dan val je waarschijnlijk terug in je oude patronen, of nieuwe varianten daarvan... Ga dus aan de slag met wat het proces in gang heeft gezet.
Veel succes, geluk en gezondheid toegewenst.

En als je voor je longontsteking antibiotica hebt geslikt denk er dan eens over om probiotica te nemen. Dat kan veel van de bijwerkingen van antibiotica helpen oplossen of voorkomen en hersteld je darmflora wat weer helpt om o.a. je afweer weer op volle sterkte te laten werken.

groet

Franc


Janine Brouwer 20-04-2015 12:34
Hallo Frank, klopt het dat je niet bij een beroepsvereniging bent, is dat een bewuste keuze?
Beste Janine,

als je op de startpagina van de website kijkt dan staat daar rechts levensgroot dat ik lid ben van de NVKH. Dus ik ben bewust lid van de vereniging van klassiek homeopaten. Ik ga er vanuit daarmee je vraag beantwoord is.

vriendelijke groet

Franc

Bernhard 10-12-2014 17:45
Hallo Franc,

tjd geleden bij jou geweest (in Meppel maar ook in Zutphen). Toen ivm voor- nabereiding dochter op vaccinaties en later voor mezelf.

We spraken over het universum en je had een duits boek over de relatie tussen planten en het universum qua vormen e.d.. Ik ben op zoek naar dit boek maar wat is de titel?

Hoor graag van je.

Hartelijke groet,

Bernhard Holtrop (Meppel)
Beste Bernard

Ik weet het niet meer precies maar ik vermoed dat ik het over het boek van Ernst Michael Kranich heb gehad. De titel is: Die formensprache der Pflanze. Verlag Freies Geistesleben ISBN 3-7725-0233-4. Geen idee of het nog leverbaar is.
Een tweetal boeken dat dieper ingaat op de invloeden van de zon en de planten op ons vanuit het antroposofisch wereldbeeld (maar daarom niet minder interessant) zijn de boeken van Werner Bohm: Kosmos Erde un Mensch. Uitgegeven bij Oratio Verlag ISBN 3-7214-0218-9 (twee delen)
Een interessant Nederlands boek over de vormkrachten in de plantenwereld is het boek van Dick van Romunde. Over vormende krachten in de plantenwereld uitgegeven bij het Bolkinstituut. ISBN 90-92013426-3. Lees ze.

Franc


Jolanda van Duynen 05-07-2014 11:58
Goedendag,
Dit geweldige nieuws kreeg ik van de week in mijn mailbox, nu dus ook echt aangetoond dat de conditie van de darmen invloed heeft op autisme! Echt geweldig! Ik zou je willen vragen hier extra aandacht aan te geven en gebruik te maken van het momentum! Dit moet wereldnieuws worden zodat er nog veel meer onderzoek naar gedaan gaat worden!
Doe je mee voordat het in de doofpot gaat?


http://pers.uu.nl/verband-tussen-hersen--en-darmproblemen-aangetoon/#.U7QQIZEj_Jk.facebook
Vriendelijke groet, Jolanda.

Beste Jolanda,
Dank je voor de tip. Ik heb het met interesse gelezen. De relatie brein darmen - ook wel de brein-darm as genoemd - ken ik al veel langer. En de relatie met autisme verbaasd me niets. In mijn praktijk zie ik veel klachten verbeteren als ik met goede voedingsadviezen, soms probiotica voorschrift en homeopathische geneesmiddelen die invloed hebben op de darmen voor schijf dat er dan veel klachten verbeteren of verdwijnen. Ik ga deze ontwikkelingen uiteraard goed volgen.
Het probleem is dat de kwaliteit van onze voeding, en daarmee het darmmilieu, sterk achteruit gegaan is door de intensieve landbouw, landbouwgiffen en het gebruik van kunstmest.
Er is nog niet zo lang gelden een interessant boek uitgekomen dat dit probleem (en vele anderen) goed in kaart brengt: www.dodelijkeleugens.nl
nog een reden om de biologische landbouw te promoten.

Hans Salman 29-03-2014 07:03
hoi Frank,

Ik speel al jaren gitaar vnl. klassiek, maar ook popmuziek.
Ik kan ook best aardig zingen.
Ik zoek iemand die mij verder kan helpen met het goed leren spelen van de flamencogitaar.
Gezien jouw CV, denk ik dat ik bij jou aan het goede adres bent.
Ik hoop dat je ruimte hebt om mij op weg te helpen.

Vriendelijke groet, Hans Salman
Beste Hans

Grappig zo´n bericht op deze site waar ik me met het genezen van mensen bezig houdt. Als je de grondbeginselen van flamenco wilt leren dan ben je bij mij op inderdaad op je plaats. Gezien mijn drukke bestaan als homeopaat en docent homeopathie heb ik nog maar een beperkt aantal gitaarleerlingen. Maar onlangs zijn er twee mensen verhuisd dus het kan wel weer. Ik geen echter alleen in Zutphen les, niet meer in Meppel.
Bel me maar voor een afspraak als je dat wilt.


Pleunie 25-02-2014 11:38
Hoi Franc,

Mooie, interessante website!
Onder het kopje 'even voorstellen' staat dat er bloemtekeningen van je vrouw op de webpagina's staan. Die kan ik helaas niet vinden. Komen die nog?

Beste Pleunie

dank voor je bericht en het compliment. De tekeningen staan er wel hoor maar verspreid over de pagina´s. Zo vind je er een op http://www.francmuller.nl/pages/homeopathie/wat-is-homeopathie/geneesmiddelen.php
en op http://www.francmuller.nl/pages/homeopathie/ontstaan-homeopathie.php

met vriendelijke groet

Franc

Beerman Daniel http://www.purityherbs.org 12-07-2013 15:37
Geachte heer Franc Müller,

Prachtig die gele bloemen! Ook de website is heel duidelijk opgesteld.
Ik ben op zoek naar mensen die ervaring hebben met het behandelen van huidproblemen op natuurlijke manier.
Alhoewel het klopt dat een huidaandoening een innerlijke oorzaak heeft is het toch ook belangrijk de huid op natuurlijke wijze te ondersteunen in het herstelproces.
Juist omdat de natuur zo verbazend veel goeds te bieden heeft.
13 jaar geleden kwamen wij in contact met verzorgingsproducten vol geneeskrachtige kruiden uit IJsland, het zuiverste land ter wereld.
Klik mijn mail aub niet zomaar weg, ik nodig u uit om op onze gloednieuwe website www.purityherbs.org eens 1 product te bekijken, bijvb bij de groep huidproblemen en te kijken wat er allemaal aan kruiden in zit. Een kenner als u zal direct merken dat het hier om een uniek product gaat die erop wacht ontdekt te worden.
Wij zijn sinds april 2013 officieel importeur en hopen nog veel mensen te kunnen helpen met de kracht van de natuur!
Mvgr Daniel Beerman
Beste Daniel,

dank voor je bericht en je complimenten. Het was een prachtig zomer hier in de buurt van Zutphen met uitbundig bloeiend koolzaad.
Ik heb inderdaad veel ervaring met het behandelen van huidklachten. En ja de uiteindelijke oplossing komt van binnenuit. En zalven e.d. gebruik ik alleen maar om het herstelproces te bevorderen en de lasten te verlichten. Daartoe werk ik al vele jaren met dezelfde producten van de Engelse Firma Nelsons (ik mag geen zalven noemen met de nieuwe wet op geneesmiddelen) met zeer veel goede resultaten. Bijkomend voordeel: ze zijn niet duur. De producten op jouw website zullen ongetwijfeld goed zijn maar gezien de prijzen niet iets dat ik snel zal aanbevelen aan mijn patiënten. Als je proefmonsters hebt wil ik best wel eens wat proberen. Dan kunnen we zien of ze meerwaarde hebben ten opzichte van de zalven die ik nu gebruik.
Succes met de zaken.

Vriendelijke groet

Franc


Rianne Teunissen 03-06-2013 15:06
Hallo Franc, bedankt voor je uitgebreide reactie. Hier alles goed, en ja derdaad zin in mijn reisje Thailand. Hoop dat alles bij jullie ook goed is.
Ik kom met mijn speciefieke vraag nog even per mail bij je voorbij, groet Rianne

Rianne Teunissen 31-05-2013 13:39
Middag Franc, het is best even geleden dat we contact hebben gehad. De laatse weken kom je telkens in mijn gedachten voorbij om mijn dilemma met je te delen. Nu sta ik dus op je gastenboek :-).
Ik ga over 6 weken naar Thailand en heb nog geen gehoor gegeven aan het advies om me te vaccineren. Weet jij of er alternatieve zijn en of heb jij advies om me toch te beschermen tegen mogelijke :pray::puke:

Hartelijke groet
Rianne

Hoi Rianne,
Alles goed met je hoop ik? Leuk een reisje Thailand. Ik snap je twijfels over de vaccinaties. Ik weet niet over welke vaccinaties je wel of niet bent geadviseerd maar ik zet het even op een rijtje...
Gele koorts is verplicht als je uit een land komt waar gele koorts voorkomt. Dus als je direct uit Nederland naar Thailand gaat is dat geen probleem. Stap je over in een land waar gele koorts voorkomt dan is het alsnog verplicht. dus even goed opletten daar, anders kom je Thailand niet in.
Advies is om DTP vaccinaties te nemen. Ik heb niet in jouw dossier gekeken maar ik denk dat je die als kind gehad hebt. Difterie krijg je niet zomaar als je geen gekke dingen doet. Tetanus kun je altijd gaan halen op het moment dat je daadwerkelijk een verwonding krijgt die gevaarlijk kan zijn. Eventueel heb je daarvoor homeopathische middelen die je zou kunnen gebruiken. Als je dat wilt moet je even contact met mij opnemen.
Thailand is een malaria land. Maar het hangt van de streek in Thailand en de tijd van het jaar af of er daadwerkelijk gevaar is. Dat zul je dus even moeten uitzoeken.
Ik snap als je niet aan de Malarone of soortgelijke middelen wilt. Dan zul je in ieder geval moeten zorgen dat je een heel goede klamboe bij je hebt en mugwerende middelen gebruiken. Ik heb wel een advies voor een goede maar gezien de nieuwe wetgeving ga ik geen merk noemen. Mail me maar als je dat wilt. Eventueel zou je een homeopathische profylaxe kunnen nemen. Ik kan geen garantie geven maar zie er bij tientallen mensen die daar voor gekozen hebben goede resultaten mee.

Verder wordt er hepatitis A geadviseerd. Dat is iets wat je zelf moet afwegen. Hepatitis wordt overgebracht via eten en vooral water. Als je zelf je eten maakt en steeds flessen water drinkt is de kans erg klein dat je dat krijgt.
Verder is er een risico met darmparasieten. Ik neem aan dat daar je smileys over gingen. Ook daar geldt dat die via voedsel binnen komen. Dus goed uitkijken wat en waar je eet. In rauwe of half rauwe dingen heb je meer kans op parasieten dan wanneer de dingen goed gebakken of gebraden zijn. Dus niet bij kraampjes langs de weg of op markten eten maar in goede keukens en restaurants. Oppassen met verse vruchtensappen.
Als je nog vragen hebt hoor ik het wel

Franc


Evelyn 19-04-2013 13:06
Ik geloof daadwerkelijk dat alles wat in de natuur groeit de mens beter kan maken,al duurt het iets langer,de zg geneesheren genezen niet ,maar houden de boel i nstand om de farma-industrie draaiedne te houden er is teveel geld mee gemoeid, ik vind dit een kwalijke zaak.reguliere medici zijn tegen homeopathie, ik zou zeggen werk samen om de mensen te genezen,ik bne ook gestopt met de griepprik,wellich kunt u daar een artikel over plaatsen..?
Beste Evelyn

Hartelijk dank voor je reactie. Net als jij geloof ik dat er vele zaken zijn in de natuur die ons kunnen helpen genezen. En ook weet ik dat er in de farmaceutische industrie erg veel geld verdient wordt met medicijnen de er op gericht zijn dat je ze langdurig moet gebruiken. Dat brengt immers het meeste geld op. De bedrijven zijn ingesteld op¨winst maken en zoveel mogelijk verkopen. Niet op mensen echt gezond maken want dan zouden ze niets meer verdienen.

De meeste artsen daarintegen, en misschien ben ik naief of te optimistisch, zijn volgens mij ooit arts geworden om andere mensen te helpen genezen. Dat ze vervolgens in een system terecht komen dat gericht is op technische ingrepen en een industrie die op winst is ingesteld is erg jammer.

Zeker ben ik voor samenwerking maar zoals ik in mijn artikel (zie mijn blog) heb aangetoont kan dat pas als het dogma van de wetenschap, dat alleen wat binnen het wetenschappelijk systeem past waar is, wordt losgelaten. Gelukkig zijn er steeds meer artsen en patiënten die inzien en ervaren dat homeopathie wel degelijk kan helpen weer gezond te worden.
Maar mensen helpen gezond te worden is in onze snelle commerciële samenleving is niet eenvoudig. Er zijn zoveel ziekmakende impulsen...
Maar goed mijn studenten en ik doen, net als vele collega´s, ons best.
Als ik tijd heb zal ik eens in de griepvaccinatie duiken en er een stuk over schrijven. Mochten er nog meer lezers zijn die dat interessant vinden.... laat maar weten.

Franc

dammie roosa 05-07-2012 04:21
toen ik 4 jaar oud was heb ik kinkhoest gehad, ik ben nu 63 en heb dezelfde verschijnselen als destijds: hoestaanvallen die tot ophoesten van slijm leiden en vnl.
's nachts optreden, neusverkoudheid, het duurt nu 3 weken, heeft het zin mijn bloed te laten testen ter bevestiging van de door mijzelf gestelde diagnose? het heeft een aantal weken geduurd voordat ik mij de benauwdheid en hoest en het overgeven van vroeger herkende en kon plaatsen, is er ook een psychische "reden", een reden waarom ik het na 60 jaar opnieuw heb gekregen?
Beste Dammie Roosa

Een echte aanleiding waarom je het nu opnieuw krijgt is er meestal niet. In principe als je de ziekte doormaakt ben je de rest van je leven immuun. Maar..... de kinkhoestbacterie (Bordetella pertussis) is de laatste 10 á 20 jaar gemuteerd. Dat heeft tot gevolg dat een oude immuunreactie van 60 jaar terug niet goed meer werkt. en als dan je afweer systeem een dipje maakt door stress, een andere ziekte o.i.d. ben je de klos en krijg je de ziekte opnieuw. Ja, je kunt bloed onderzoek laten doen voor alle zekerheid. Als daar uitkomt dat je opnieuw kinkhoest hebt weet je in ieder geval dat je niet verder hoeft te zoeken. De huisarts kan niet veel voor je doen want antibiotica heeft geen zin, daar wordt het niet beter van nog gaat het er sneller van over. Het hoesten kan 3 tot 4 maanden duren.
Mocht uit het bloedonderzoek komen dat je geen kinkhoest hebt is het zinvol verder te zoeken omdat er ziektes van de longen zin die er op kunnen lijken.
Als je een homeopaat als behandelaar hebt kun je hem of haar om een middel vragen dan heb je kans dat het sneller over gaat.
Succes


karin peters 02-01-2012 19:51
wie helpt mike onze zoon met down
drijgt nu echt helemaal kaal te worden de dermatoog kan niks voor hem doen, mike is van zich zelf altijd gespannen,en ook een beetje autisme in hij bedrijpt alles en is over het algemeen een vrolijke jongen wel slikt hij schildklier tabeletjes kan u ons advies geven zodat hij straks niet kaal rond loopt!!!!
dit is wel spoed!!!

b.v d.
karin peters
Beste Karin,

ik kan uiteraard niet garanderen dat ik het kan verhelpen maar met homeopathische geneesmiddelen kun je een dergelijk probleem wel verhelpen.
als je in de buurt woont kan ik deze week nog wel een consult met hem doen.
Als je wilt kun je mij morgen tussen 12 en 2 telefonisch bereiken.

mevr. Snoep 30-12-2011 11:01
U heeft een interessante website! Alleen storen mij de taalfouten onder het kopje 'Ik heb last van...' MVG
Geachte mevrouw snoep,

ik snap het. Excuses daarvoor. Het probleem is dat ik licht dyslectisch ben. Ik probeer het o.a. met spellingscontrole binnen de perken te houden. Ik vind de informatie echter belangrijker en heb daarom toch een website. Ik ben met iemand in gesprek om de hele website te controleren dus er wordt aan gewerkt.

vriendelijke groet
Franc Müller


Nicole Terpstra-Cornelisse 13-10-2011 16:33
Hallo!

Mijn schoonmoeder heeft veel baat bij de volgende zalf:

RUBISAN van VSM

Helaas kan zij de zalf nergens meer vinden.
Haar is verteld dat deze zalf uit de handel is genomen.
Klopt dit of weet jij misschien waar het nog te koop is?
Misschien onder een andere naam of is er iets vergelijkbaars?

Hoop te horen!

Vriendelijke groeten,

Nicole Terpstra-Cornelisse
Beste Nicole
Rubisan is en zalf van VSM op basis van een plantje genaamd Berberis aquifolium. Het is geen homeopathisch geneesmiddel maar fytotherapie(platengeneeskunde). Het is inderdaad niet meer leverbaar.
Ik zou zo gauw geen andere zalf weten op basis van berberis. Wat ik in mijn praktijk veel gebruik voor droge huid, eczeem is de graphitus zalf van Nelson. Misschien is dat een optie?

Tatiana van Gaasbeek 27-09-2011 11:41
Oh, die spelfouten staan onder 'Medische ingrepen', niet onder 'Zo vind u mijn praktijk'.

Zou ook handig zijn als ik mijn eigen bericht in het gastenboek zou kunnen wijzigen in dit geval. ;-)

HAVE A NICE DAY!
Tantiana,

dank voor je reactie. Ik heb gezocht en de spelfouten verbeterd. Dank daarvoor.
Je eigen post bewerken is iets waar de software van het gastenboek niet in voorziet. Ik zal eens zien of ik een andere versie kan vinden. Ik vind het wel een goed idee.


Tatiana van Gaasbeek 27-09-2011 11:36
Hoi Franc,

wij hebben elkaar ontmoet op de Business Bootcamp, maar het kwam er niet van elkaar te spreken. Helaas staat er geen e-mail adres op je visitekaartje, dus dan maar zo.

Ten eerste wil ik je bedanken voor jouw reactie op de BB blog. Daarin vertelde je dat jouw vrouw bekend is met hooggevoeligheid. Daar hoor ik graag meer over.
Ten tweede vroeg jij je af of ik je op het gebied van allergieën meer kan vertellen en ja, dat kan ik! ;-)

Over je website: op zich een overzichtelijke site. Alleen lezen witte letters niet prettig (Volgens Eelco de Boer leest het ook minder snel dan bijvoorbeeld zwarte letters op een witte achtergrond). En onder het kopje "Zo vind u mijn praktijk" staat 3 spelfouten en 1 taalfout. En in het kopje zelf zou ik 'vind' veranderen in 'vindt'.

Succes met je praktijk en ontvang graag een mailtje van je!

Met vriendelijke groet,
Tatiana van Gaasbeek
Hoi Taitana,

dank voor het compliment voor de site. Het it is een bewuste keus maar ik zal er eens naar kijken.
Ik zal je een persoonlijk antwoord sturen met mijn emailadres en telefoon nummer dan kunnen we verder spreken.

Else 24-05-2011 12:37
Heel erg bedankt voor uw reactie.
Ik studeer Pedagogiek en voor een opdracht moet ik kinderen met een beperking (zoals ADHD) verwijzen naar een instelling waar ze geholpen/ondersteund kunnen worden. Ik hoorde dat homeopathie ook een optie is. En medicijnen hebben inderdaad niet de voorkeur i.v.m. bijvoorbeeld de bijwerkingen.
Nogmaals hartelijk bedankt!

Graag gedaan. Ja, wat mij betreft is homeopathie zeker een optie. Maar pas op. Ik weet dat er in de wetenschappelijke wereld er veel weerstand is tegen homeopathie. Niet iedereen, dus mogelijk ook jouw leraren niet, zal die optie accepteren. Succes met je studie en mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

Franc


Else 21-05-2011 14:19
Hallo Franc,

Ik zag bij het kopje 'ik heb last van...' autisme staan. Ik vroeg me af of u ook kinderen/jongeren behandeld met ADHD! Ik ben zeer benieuwd!

Groetjes, Else
Beste Else,

Dank voor je vraag.
Al lang staat op mijn lijstje om onder "ik heb last van..." een stuk over ADHD te schrijven. Ik zal eens zien of ik daar binnenkort tijd voor kan maken.
Jazeker, behandel ik kinderen, maar ook volwassenen, met ADHD. Heel veel zelfs. Want ADHD is iets dat steeds meer voorkomt, of steeds meer wordt onderkent. Streven daarbij is steeds om de kinderen of ritalin/concerta vrij te krijgen of houden en toch te zorgen dat zijzelf én hun omgeving minder last van hun onrust en korte concentratieboog krijgen. In alle eerlijkheid moet ik zeggen dat dat niet iets is dat ik in 14 dagen voor elkaar krijg en ook niet, als ik meer tijd krijg, bij elk kind. De resultaten tot nu toe zijn echter meestal zeer bevredigend. Als je meer wilt weten over mijn aanpak bel dan eens op het spreekuur of stuur en mailtje.

 
1-20 van de 25