Franc Müller

Homeopaat en gesprekstherapeut

Vragen en gastenboek

Hier kunt u, indien u dat wilt, een vraag stellen over homeopathie of (iets dat verwant is aan) één van de andere onderwerpen op mijn pagina's, of uw indruk van de website achterlaten. 
  Wat u schrijft is openbaar. Wilt u een privévraag stellen, gebruik dan het contactformulier.
Indien gewenst zal ik zo snel mogelijk antwoorden. 

Joyce Martinus 02-02-2011 19:21
Hoi Franc,
Mooie website heb je gemaakt joh. Ik heb eens gezocht of ik er ook informatie over COPD kon vinden, maar dat vind ik niet. In hoeverre heeft homeopathie baat bij een ziekte waarbij deeltjes van het lichaam gewoon kapot gaan als gevolg van een niet te stoppen ontsteking. Vooral als gevolg van sigarettenrook. Wellicht overbodig: ik rook nu al een flink aantal jaren niet meer. groetjes, joyce
Hoi Joyce,

COPD is lastig te behandelen omdat inderdaad de longblaasjes gewoon stuk zijn. Dat je niet meer rookt is wel verstandig.
Ik heb iet veel mensen met COPD behandeld. Er zijn er wel een paar in mijn praktijk die voor andere klachten kwamen en waar je wel een vermindering van de longklachten ziet. De longfunctie wordt echter meestal niet meer beter.
Ik schrijf over ziekteprocessen als die zich et enige regelmaat onder mijn patiënten voordoen. Als ik weer eens tijd heb zal ik iets over longklachten in het algemeen maken. Ik heb nu net het autismestuk gedaan (ik behandel veel autistische mensen) en ben nu bezig met zwangerschap en bevalling. Maar dat is voor jou een gepasseerd station....
Leuk dat je gereageerd hebt.


Miranda 02-02-2011 19:09
Zie ik gelijk je nieuwe site Franc.
Ziet er mooi uit!

Dat er maar veel mensen hun weg mogen vinden naar deze prachtige geneeskunst!

Miranda
Dank je wel Miranda

Thijs 24-10-2010 22:30
Toevallig zag ik de pagina over meningitis, waar u aan het slot stelt dat bij tekenen hiervan nog enkele uren met homeopathische middelen behandeling geprobeerd kan worden.
Bij een echte meningitis is dit absoluut niet het geval en dien je onverwijld het ziekenhuis te bezoeken, het enige wat helpt zijn namelijk antibiotica. Gelukkig worden er na de invoering van het vaccin beduidend minder gevallen in Nederland gezien.

Juist als niet-medicus dient u uw website zeer zorgvuldig te beheren.
Best Thijs,
ik dank u voor uw reactie. Een regel erboven op diezelfde pagina staat dan ook "Gezien het snelle verloop van de ziekte is er dus niet veel tijd om iets anders te proberen. Je mag eigenlijk geen risico nemen."
Ik zal de tekst aanpassen zodat het nog duidelijker is.
Ik heb echter al een keer, terwijl het kind onderweg was naar het ziekenhuis, een homeopathisch geneesmiddel gegeven dat aansloeg waardoor er snelle verbetering optrad zonder dat er antibiotica nodig was (met een HIB besmetting). Indien ik meningitis vermoed zal ik het altijd naar het ziekenhuis doorverwijzen. Maar het niet nalaten een homeopathisch geneesmiddel te geven je weet maar nooit.....


Mireille Veninga http://www.efkesoars.nl 10-09-2010 16:58
Hallo Franc,
Zo! Dat ziet er fijn en uitgebreid uit deze nieuwe website.:)
Veel informatie en toch overzichtelijk.
Complimenten waard.
Dank je wel, Mireille. Ik doe mijn best.

Henrita Heijkoop 19-08-2010 21:43
Ik heb vanavond al met u contact gehad over de drosera rotundifolia C200 voor mijn dochter van 21 maanden met kinkhoest. Via de website van gratis adviseurs. Ik heb dit middel via via van een homeophatische arts gekregen maar de dosering was mij niet duidelijk vandaar dat ik op het internet opzoek was naar informatie. U gaf aan dat ik een granule moest oplossen in water. In hoeveel water moet ik dan 1 granule oplossen? En van dat mengsel moet ik haar dan om de dag 1 theelepel geven? Het klinkt zo weinig vandaar dat ik even om verduidelijking vraag!

Ik hoor graag van u!

Vriendelijke groet,

Henrita Heijkoop
In de klassieke homeopathie is het zo dat je, als het van die hele kleine korreltjes zijn, een stuk of 4 á 5 granulen in een 150cc potje of flesje (voor driekwart met water gevuld) oplost. wel zorgen dat je potje of flesje steriel is. Daarvan neem je dan om de dag 1 theelepel. De rest bewaar je op een koele donker plek. De koelkast mag wel maar is niet ideaal.
In de homeopathie gaat het juist om het prikkelen van het eigen genezende vermogen van de mens (en dat doet het bij een kindje van 21 maanden net zo goed als bij een volwassenen) met zo min mogelijk geneesmiddelsubstantie. Vandaar het oplossen en geven van zo weinig geneesmiddel.

succes

met vriendelijke groeten,

Franc Müller

21-25 van de 25