Franc Müller

Homeopaat en gesprekstherapeut

Franc Müller

Franc Müller
 

Even voorstellen

Mijn naam is Franc Müller. Ik ben geboren in 1956, vader van 4 kinderen en echtgenoot van een bijzondere vrouw, die de mooie bloementekeningen in mijn boek en op deze webpagina´s maakt. 
Ik heb mijn opleiding als klassiek homeopaat genoten aan de Michaelische School voor Geneeskunst, mijn opleiding als muziektherapeut aan de Hoge school Midden Nederland (voorheen de Jelburg), en verder heb ik verschillende trainingen achter de rug als therapeut (o.a. psychosynthese, NLP cognitieve en systeemtherapie). Voordat ik aan al deze opleidingen begon, heb ik jaren lang klassiek- en flamencogitaar en slagwerk gestudeerd waaronder Indiase tabla, Darbouka en Djembé.

Sinds 1990 werk ik als klassiek homeopaat en als muziektherapeut voor verschillende instituten en particulieren in mijn eigen praktijk.
Van 1993 tot en met 2001 heb ik, naast mijn eigen praktijk, als biologie-, muziek- en informaticaleraar aan een vrije school bovenbouw (de middelbare school van de vrije school) gewerkt.
Sinds 1991 geef ik regelmatig gastcolleges op verschillende beroepsopleidingen binnen mijn vakgebied en sinds 2000 ben ik als docent en later ook als leidinggevende, verbonden aan de klassieke homeopathie opleiding de Academie voor Klassieke Homeopathie in Zwolle (voorheen het J.T. Kentcollege te Meppel). 
Daarnaast geef ik lezingen en workshops op de gebieden waarin ik ook een praktijk heb.
In 2006 is mijn eerste boek uitgekomen ( Fuga materia medica) dat ik samen met mijn collega Jeroen Morssink heb geschreven. Ik ben bezig met een tweede deel daarvan. In 2009 heb ik een handleiding voor het afnemen van het homeopathisch gesprek uitgegeven ( de anamnese) en in 2014 heb ik het vervolg daarop geschrebven hoe je een casus van een patiënt moet analyseren ( Analyse en synthese) an de hand van het soor Jeroen Morssink en mij ontwikkelde Compleet Analyse Systeem - een handleiding voor welke stappen je kunt/moet nemen om ttot een verantwoorde middelkeuze te komen.
Omdat ik in de lessen en nascholingen ontdekte dat veel homeopaten, maar ok mijn studenten, het lastig vonden om tot de bewuste keuze van het voorschrijven van de homeopatisch middelen te komen, met name welke potentie, heb ik daarover een boek geschreven " Het potentie-raadsel".  Al mijn boek zijn uitgegeven bij  Uitgeverij Gignomai)

Het mensbeeld van waaruit ik werk, is als basis ontstaan tijdens mijn studie aan de Michaelische school voor geneeskunst. 
Daar werd de studenten geleerd om zich het driegelede mensbeeld eigen te maken. (Zie Uitgangspunten). Dat vormt voor mij, samen met het besef dat de mens een geestelijk wezen is met een eigen unieke weg, nog steeds de basis van waaruit ik naar mensen en hun ontwikkeling kijk. Het heeft voor mij de deur opengezet naar een spirituele kijk op mensen, wat niet wil zeggen dat ik zweverig wordt; wij leven immers in de 21e eeuw in het hier en nu. In mijn werk met mensen is dat steeds terug te vinden.

Een idde over hoe ik werk en tegen ziekte en gezondheid aankijk? Hier is een  pdf van een interview met mij lezen in Homeopathie magazine van de Vereniging homeopathie.
Hier een video over het vak van een interview met mij voor de Academie voor Klassieke Homeopathie.