Franc Müller

Homeopaat en gesprekstherapeut

Homeopathie

Waarschijnlijk komt u op deze pagina omdat u op zoek bent naar genezing. U hebt ergens last van en wilt daar graag van genezen en misschien kan homeopathie daarbij helpen.
Om te zorgen dat u kunt bepalen of homeopathie (en daarmee ik als homeopaat) u kan helpen is het belangrijk dat u goed weet wat homeopathie nu eigenlijk is en hoe het behandelen met homeopathische geneesmiddelen verloopt. Als u de onderstaande vragen en antwoorden leest dan weet u eigenlijk al voldoende, maar wilt u meer weten over wat homeopathie is, de geschiedenis ervan en misschien iets over een bepaalde klacht of ziekte, kijk dan gerust verder op mijn website.

Homeopathie.... dat is toch iets met kruiden?

Nee dus. Ik weet dat veel mensen dat denken, maar dat is niet zo. Homeopathische geneesmiddelen worden soms van planten gemaakt, maar ook van metalen, mineralen als kiezel of kalk, of van dierlijke producten zoals koemelk, slangengif en zelfs bacteriën, enzovoort.

Is dat dan niet giftig?

Nee, niet meer als er een homeopathisch middel van gemaakt is. Want een homeopathisch middel wordt dan wel gemaakt van bijvoorbeeld slangengif of van een giftige plant, maar dit gif wordt zo ontzettend ver verdund dat er van de giftige stof niets meer te vinden is (je kan het vergelijken met 0,1ml arsenicum in een groot zwembad).

Hoe kan het dan toch nog werken?

Dat komt omdat het in stapjes wordt verdund en er dan tussendoor steeds krachtig wordt geschud. Je zou kunnen zeggen dat er steeds minder van de giftige stof in komt te zitten, maar tegelijk steeds meer de energie vrijkomt die er in de stof zat. En hoe meer je het dan dus verdunt, hoe meer ruimte die energie kan krijgen en des te krachtiger het middel vaak werkt.

Wat doet u als homeopaat?

Als u een afspraak hebt gemaakt met mij dan zal ik in een gesprek, dat 1,5 tot 2 uur zal duren, al uw klachten en problemen in kaart brengen. Alle belangrijke ziektes en klachten die u in de loop van uw leven hebt gehad zullen worden besproken maar ook alles waar u nu last van heeft. Dan zal ik op basis hiervan een geneesmiddel voorschrijven, een geneesmiddel dat bij u als mens en uw klachten past.

Krijg ik dan maar één geneesmiddel?

Ja, u krijgt één geneesmiddel dat ik voor u uitzoek na het gesprek. Het is het middel dat het best bij uw klachten past. Dus u krijgt niet het ene middel voor hoofdpijn en een ander middel voor galstenen. Elke homeopaat gaat uit van het geheel en zal dus een middel zoeken dat tegelijk de hoofdpijn en de galstenen kan genezen.

Is het dan klaar of moet ik vaker komen?

Een heel enkel keertje zijn alle klachten na één middel zover verbetert dat vervolgconsulten niet nodig zijn, maar meestal heeft het proces meer tijd nodig. Na 5 tot 6 weken maken we een vervolgafspraak en gaan we kijken hoe het geneesmiddel heeft gewerkt en natuurlijk of het nog nodig is dat u het langer inneemt, dan wel of er een ander geneesmiddel nodig is om uw overgebleven klachten te verbeteren.

Maar als een middel goed werkt, dan moet ik het toch altijd blijven slikken?

Nee, dat is zeker niet het geval. Met homeopathische geneesmiddelen is het niet de bedoeling dat u die voor lange tijd slikt. Na een aantal consulten - en daarmee een periode dat u homepathische geneesmiddelen slikt - moeten uw klachten zodanig verbeterd zijn dat u geen geneesmiddelen meer nodig hebt.

Hoe lang duurt een homeopathische behandeling?

Hoe lang en hoe vaak u homeopathische geneesmiddelen nodig hebt om te iw klachten te laten verbeterren hangt natuurlijk af van de ernst van uw klachten, hoe lang u ze al hebt en of er zich gedurende de behandeling mogelijk oude klachten of problemen opbaren die de eigenlijk oorzaak waren van uw huidige klachten. De meeste mensen hebben niet meer dan 3 tot 6 consulten (ongeveer een half jaar tot een jaar) nodig om hun probleem of ziekte op te lossen.