Franc Müller

Homeopaat en gesprekstherapeut

Huidproblemen en homeopathie

Zoals deze voorbeelden hopelijk duidelijk maken is het genezen van huidklachten geen eenvoudige zaak omdat het alles te maken heeft met hoe het gehele lichaam werkt.
Alleen door naar het geheel te kijken, met alle klachten en eigenaardigheden van die enen mens met huidproblemen, kan ik een geneesmiddel vinden dat de natuurlijk balans van het eigen lichaam hersteld. Dat is vaak een wat langere weg, maar die resulteert in een beter evenwicht waardoor de huidklachten verbeteren dan wel verdwijnen.
Vaak zie ik in de behandeling dat er andere, soms ogenschijnlijk onbelangrijke, klachen zijn die opgelost moeten worden waardoor de huidklachten zullen verbeteren.

Een voorbeeld

Er kwam een moeder met een klein jongetje bij mij. Het mannetje was drie jaar oud en had last van eczeem in zijn ellebogen, nek en knieholtes. Het eczeem was droog en had de nieging tot kloven en scheuren. Het deed erg pijn al de huid kapot ging. En als het weer aan het genzen was ging het jeuken en krabe hij het weer kapot. Moeder had al van alles geprobeerd waaronder hormoonzalven van de huisarts en huidspecialist. Het eczeem kwam telkens terug. Moeder was al bij een andere homeopaat geweest zonder veel succes.
Op basis van de klachten heb ik ******* voorgeschreven. Dat gaf en tijdelijke verbetering en terugval. Na verschiillende andere middeln verbeterde het eczeem heel langzaam. Maar daarvoor in de plaats kwam heel lastig gedrag. Opstandig, brutaal, gooien met dingen, bijten, slaan enzovoort. Opnieuw daarvoor passende middelen gezocht. die gaven wel een beetje verbetering maar niet echt.
Op gegeven moment waren moeder en ik allebei ten einde raad omdat het gedrag maar niet wilde verbeteren en als het dat wel deed dat het eczeem dan weer toenam.
We hebben de hele ziekte gescheidenis en alle klachten opnieuw doorgenomen. Een van de dingen die al die tijd al gespeeld had was een sterke verlatingsangst van het, inmiddels 5 jarige jongetje. Hij raakte volkomen in paniek als moeder de kamer verliet. Dit gecombineerd met zij sterke behoefte om te vechten, behoefte aan rauw voedsel waaronder vlees en het feit dat wanneer boos was (en hij kon extreem boos worden) dat hij ging grommen als een wolf of leeuw bracht mij bij het geneesmiddel ******** (een geneesmiddel gemaakt van *************). Dat bleek een heel sterke verbetering van zijn gedrag te geven zonder dat de eczeem weer verergerde.

Een geval als dit laat zien dat het eczeem verbonden is met een diep emotionele laag van onveiligheid. door die op te lossen verdwijnt uiteindelijk het eczeem en blijft er een vrolijk levensblij kind over.

Er zijn binnen de homeopathie vele van deze geneesmiddelen die of sterke invloed hebben op de huid en de stofwisseling of op het emotionele leven van de mens. Die kunnen soms wonderbaarlijke verbeteringen geven.
Er zijn dus altijd mogelijkheden. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat het mij in de praktijk vaak wel, maar niet altijd, lukt verbetering te brengen maar het is altijd de moeite waard een poging te doen.

Heeft u nog vragen of aanvullingen? Laat het mij weten....

******* Op basis van de codex alimantarius mag ik niet meer op de website vermelden welk middel ik heb voorgeschreven op straffe van een fikse boete of zelf het offline zetten van mijn hele website. Als u het homeopathische geneesmiddel wilt weten ben ik allezins bereid u dat te vertellen. Neemt u dan a.u.b. contact met mij op.