Franc Müller

Homeopaat en gesprekstherapeut

Lyme en homeopathie

Zoals uit het voorgaande mag blijken is de behandeling van Lyme/borreliose ook met homeopathie geen eenvoudige zaak.
Altijd staan patiënt en homeopaat voor de moeilijke keuze: wel of geen antibiotica. Die keuze moet uiteindelijk door de patiënt gemaakt worden. Formeel mag ik als homeopaat daar eigenlijk niet eens iets over zeggen.
Het is zwaar zo'n lang traject met antibiotica (2 jaar of langer) en doet een aanzienlijke aanslag op je lichaam. Als je als patiënt voor die weg kiest kan ik je met homeopathische geneesmiddelen ondersteunen waardoor de schade van zo langdurig antibiotica gebruik enigszis te beperken is. Daarnaast stimuleren de homeopathische geneesmiddelen het eigen herstelvermogen en het eigen afweersyteem..
Ik schrijf vaak tijdens de antibioticakuur al pro-biotica voor om schade aan de darmflora te beperken. En kan naast de antibiotica een aantal homeopathische geneesmiddelen voorschrijven om het lichaam sneller te helpen herstellen.

Als je niet voor de antibiotica kiest of kan kiezen (zoals ikzelf, omdat ik er allergisch voor ben) kunnen we homeopathisch behandelen.
Mijn ervaring is dat ik het met uitsluitend homeopathische geneesmiddelen moeilijk te genezen is. Mogelijk omdat we te maken hebben met een bacterie die uit de oorlogslaboratoria komt en die daardoor extra moeilijk te bestrijden is. In ieder geval is de bacterie zo slim en heeft zoveel afweer mechanismes dat het niet vreemd is dat het lichaam het maar mpeilijk kan oplossen.
Ik heb zelf twee maal en acute borrelia infectie doorgemaakt en die met hulp van homeopathische geneesmiddellen én een zapper (zie onder) onder de knie gekregen.
Verschillende van de mensen die mij bezocht hebben met langdurige borreliose én die vaak al langdurige antibioticakuren hadden en het derde stadium van de ziekte bereikt hadden, heb ik in combinatie van de zapper, homeopathische geneesmiddelen, supplementen kunnen genezen. Althans zo laat het zich aan zien. Ze zijn grotendeels klachten vrij. Het probleem met de borrelia is dat je pas na vele jaren kunt zeggen of het echt over is als de klachten niet meer terug komen. Met een aantal patiënten ziet het daar wel naar uit.
De behandeling met homeopathische geneesmiddelen is afhankelijk van de klachten en bacterievariant. Elke variant heeft zo zijn eigen middelen die nodig zijn. Ook hier is de homeopathie een individuele geneeswijze.

De zapper

De zapper is een apparaat dat micro-elektrische golven (zwakstroom) in je lichaam stuurt op een bepaalde frequentie. Van die elektrische impulsen gaan de lymebacteriën dood. Doordat de lyme zich echter verstopt doet een eerste sessie de verstopte bacteriën vrij komen en zijn meerdere sessies nodig.
Ik zie daar bij een flink aantal patiënten goede resultaten van, het heeft mij tweee maal bij een acute besmetting snel van de bacterie afgeholpen.
Wel moet ik waarschuwen voor een mogelijke herzheimer reactie (door het doden van de bacteriën en te voorschijn komen van nog levende bacteriën kan er een reactie komen van het afweersysteem waardoor er een tijdelijk verergering van de klachten kan optreden).