Franc Müller

Homeopaat en gesprekstherapeut

Gedachten over......

Zo af en toe kom ik dingen tegen, valt iets mij op en schrijf ik daar een artikeltje over. Ik hoop dat het u insprireert.


Opnieuw wetenschappelijk bewijs voor de werkzaamheid van homeopathische middelen door Luc Montagnier 24-11-2010

Een tijdje terug heeft een Franse onderzoeker - Luc Montagnier (een Franse viroloog, die de Nobelprijs heeft gewonnen voor het ontdekken van een link tussen HIV en AIDS) een zeer interessante ontdekking gedaan (zie een kort verslag van onderzoek op : luc-montagnier foundation proves that homeopathy works). op zich is zijn ontdekking voor ons als homeopaten niets nieuws. Het leuke is dat het wetenschappelijk bewijs lijkt te geven voor de werking van homeopathische geneesmiddelen.

Homeopathische geneesmiddelen worden gemaakt door een natuurlijke stof te verdunnen en ritmisch te schudden. op het even praktisch te maken nemen we het bekende middel Arnica als voorbeeld. Arnica is een plantje. Van de hele, bloeiende plant, wordt door de plant, in kliene stukjes gesneden, in een fles met alcohol en water te stoppen een zogenaamde oertinctuur gemaakt. Dat is nog geen homeopathisch middel. Om daar een middel van te maken wordt 1 deel van die oertinctuur genomen en verdunt met 99 delen water met wat alcohol. Dat wordt vervolgens 100 keer krachtig geschud. Dan is het een C1 (C staat voor de verdunning van 1 op 100). Vervolgens wordt daarvan weer 1 deel genomen en op 99 delen water/alcohol verdunt, en op nieuw geschud. Dan is het een C2, enzovoort. Als de C12 bereikt is is er geen molecuul van de oorspronkelijk stof meer te vinden in de oplossing.
En dat is precies altijd de kritiek die wetenschappers geven over de werking van homeopathische geneesmiddelen; er zit geen molecuul meer ion dus kan het niet werken. Tja, als je uitsluitend in de werkzaamheid van fysieke stoffen geloofd klopt dat wel. Echter, de grondlegger van de homeopathie Samuel Hahnemann, heeft al aangegeven dat door het schudproces de geneeskracht van de plant vele malen wordt versterkt en tegelijk subtieler gaat werken doordat die werking energetisch is.
En dat is nu precies wat Montagnier heeft bewezen. Hij is overigens niet de eerste die de link tussen energie en en water legt. De Nederlandse inginieur Cees kamp heeft een heel interessant artikel geschreven in 2002: Wat is water. Daarin toont hij aan dat watermoleculen zich met elkaar verbinden door middel van ketens waterstof. De zogenaamde waterstofbruggen. De structuur van ie waterstofmoleculen verandert op het moment dat je er een stof in oplost. die verandering wordt sterker door beweging van water (het schudden). als je vervolgens die stof weer uit het water haalt blijft de waterstof structuur zo alsof de stof er nog in zit. Die verdwijnt pas weer als het water in een natuurlijke vortex (waterwerveling) wordt gebracht zonder dat er verontreiniging bij het water komt. Doordat we in de homeopathie stoffen in het water oplossen, het schudden veranderen we de waterstofbruggen-structuur. Daarmee wordt ontwikkeld het water een "geheugen"aan de opgeloste stof.
Het onderzoek van Montagnier gaat nog een stapje verder. Hij heeft ontdekt dat het DNA virussen en bacteriën lage radiogolven uitzend. Deze golven beïnvloeden moleculen rondom hen, en veranderen deze in georganiseerde structuren. Op hun beurt, kunnen deze moleculen dan ook weer golven uitzenden. Montagnier heeft ontdekt dat de golven in het water blijven, zelfs nadat het vele malen is verdund. De overdracht op de omringende moleculen vind alleen plaats als er geschud wordt en er een vortex ontstaat.
De straling wordt vernietigd door invriezen of verhitten. Hij heeft zelfs ontdekt dat twee oplossingen als ze een nacht naast elkaar gezet worden elkaar gaan beïnvloeden........

De oude Hahnemann was zo gek nog niet blijkt maar weer eens. Maar ja dat hebben inmiddels miljoenen patiënten en honderdduizenden homeopaten al lang ervaren de afgelopen 200 jaar. Daar heeft Dane Ullman overigens een leuk boek over geschreven The Homeopathic Revolution. Maar daar heb ik het volgende keer wel eens over.

Laatst vernieuwd: 24-11-2010

Terug