Franc Müller

Homeopaat en gesprekstherapeut

Gedachten over......

Zo af en toe kom ik dingen tegen, valt iets mij op en schrijf ik daar een artikeltje over. Ik hoop dat het u insprireert.


Toch nog oorspronkelijke stof in C30 en C200 08-03-2011

Tot op heden dachten wij als homeopaten vooral energetisch te werken. Het zou echter anders kunnen zijn. Wetenschappers in India hebben ontdekt dat er nanodeeltjes van de oorspronkelijke stof in de C30 en C200 verdunningen van metalen zitten.

Eind 2010 hebben een aantal Indiase wetenschappers met gebruikmaking van een zeer sterke elektronen microscoop nieuw onderzoek gedaan naar hoog gepotentieerde homeopathische verdunningen. Met behulp van nanotechnologie werd vastgesteld dat een C200-potentie (1 op 10 tot de 400e) nog steeds nanodeeltjes bevat van de oorspronkelijke uitgangsstof. Wetenschappers van de afdeling kochten homeopathische korrels bij een naburige apotheek, bereidden de C200-potenties en controleerden deze onder een krachtige microscoop op nanodeeltjes.

“Bepaalde hoog gepotentieerde homeopathische middelen, gemaakt van metalen, bevatten nog steeds meetbare hoeveelheden van de uitgangsstof, zelfs bij potenties van C200”

Aldus Dr. Javesh Bellare van het wetenschappelijke team.

Tot op heden nam iedereen aan, ook alle homeopaten, dat er geen delen van de oorspronkelijke stof meer in hogere homeopathische verdunning zouden zitten (het overschrijden van de concentratie van het getal van Avogado: 6023 x 1023 moleculen in een mol). Boven de C 12 was het niets dan water. Dat was ook gelijk de grootste kritiek vanuit de reguliere wetenschap. Verklaringen voor de werking van de geneesmiddelen werden dan ook vooral energetisch gedacht. Wel laat de laatste jaren onderzoek zien dat de water en alcoholstructuur veranderd als men daarin een stof oplost en schudt. nu lijkt het erop dat er dus ook nog oorspronkelijke stof in nanovorm aanwezig is.

De ontdekking van de wetenschappers in India echter zou deze hele discussie wel eensin ander daglicht kunnen plaatsen. Er blijkt dus nog wel iets aanwezig te zijn in de C30 of C200. We weten natuurlijk niet of dat in de nog hogere potenties ook zo is én dit onderzoek gaat over 6 metalen (Aurum - goud, Zincum - zink, Cuprum - koper, Argentum -zilver, Stannum - tin en Platina) met hier en daar nog kanttekeningen naar een aantal andere metalen. We weten dus niet of het bij andere minerale middelen planten en dieren net zo is.
Interessant zou het zijn om te zien of de er ook reactie op die nano-deeltjes in het menselijk lichaam waar te nemen is.....

Interessant is dat de onderzoekers verschillen in de mate van aanwezigheid van het metaal maten. Daarbij ontdekte ze dat er van de edele metalen minder nanodeeltjes waren en dat die minder clusterden dan van de niet edele metalen. Een interessante observatie waar we als homeopaten onze gedachten eens over moeten laten gaan om te zien of dat enige connectie heeft met de verschillende geneesmiddelbeelden.
Hier is de pdf van de oorspronkelijk publicatie.

Voor het onderzoek werd gebruik gemaakt van een Transmissie Electronen Microscoop, de meest krachtige microscoop voor wetenschappelijk onderzoek. 

Laatst vernieuwd: 08-07-2013

Terug