Franc Müller

Homeopaat en gesprekstherapeut

Gedachten over......

Zo af en toe kom ik dingen tegen, valt iets mij op en schrijf ik daar een artikeltje over. Ik hoop dat het u insprireert.


Vooruit nog één keer de ludieke actie van van vereniging tegen kwakzalverij.....omdat het op mijn lachspieren werkt 06-02-2011

De vereniging egen kwakzalverij publiceerde bij monde van Martijn ter Borg een vrolijk bericht dat hun actie om de overdosis homeopathische middelen in te nemen succesvol was. Nieuwsgierig heb ik het berichtje even gelezen en ben in spontaan lachen uitgebarsten. Kijk zelf maar even: www.kwakzalverij.nl/1317/Homeopathische_overdosis_in_Amsterdam_een_groot_succes.

Waarom moets ik nu zo lachen? Twee citaatjes

Natuurlijk gaat het met alle vrijwilligers die de homeopathische middelen hebben ingenomen prima. Zelfs heb ik ongeveer 80 granules Aconitum napellus C200 en 80 granules Coffea cruda C30 ingenomen in combinatie met een flinke hoeveelheid Arsenicum Jodatum C200 drank.

Aldus Martijn.
Nu weet iedereen die zich serieus met klassieke homeopathie bezighoudt dat je maar één middel tegelijk inneemt omdat homeopathische geneesmiddelen elkaar kunnen tegenwerken. Antidoteren noemen we dat. En u raad het al Aconitum napelus wordt geantidoteerd door....coffea cruda. 
En coffea cruda wordt geantidoteerd door de aconitum. Die twee dus samen innemen is zinloos ze heffen elkaars werking op. He zou hooguit enige misselijkheid of diarree o.i.d. tot gevolg kunnen hebben.
Het enig dat zou kunnen werken is de Arsenicum-iodatum. Maar, zoals ik in het vorige artikel al heb uitgelegd, is het éénmalig innemen van deen homeopathische geneesmiddel dat hoogstwaarschijnlijk niet het passende geneesmiddel is voor deze meneer volkomen zinloos.

Citaat twee......

Maarten Koller van kloptdatwel.nl spoedde zich na inname naar de studio van Spijkers met Koppen, de overige aanwezigen spoelden de homeopathische middelen weg met koffie in een nabijgelegen café.

Nu wordt het nog leuker. Want elke homeopaat weet dat er een zeker risico is dat het drinken van koffie de werking van homeopathische geneesmiddelen stopt. Waarom dat weten we niet, de ervaring leert het.
Een voorbeeldje uit mijn praktijk:

Een vrouw van 50 consulteerde mij vanwege almaar terugkeerdende lage rugpijn met uitstraling in de benen. Ischias was de diagnose van de huisarts en had haar doorverwezen. Ze was bij specialisten geheel onderzocht, had allerlei scans gehad en er was niets te vinden. Geen hernia, geen beklemde zenuw, geen scheefstand van de wevels. Helemaal niets. Voor alle zekerheid heb ik haar nog doorverwezen naar een orthomanueel arts. Ook die kon niets vinden en aan haar klachten doen. Ze was daarvoor al bij de fysiotherapeut geweest, had mensedieck gedaan en allerlei andere therapiën. Het bleef maar terugkomen.
De rugpijn die in het gebied van het heiligbeen zat, ging gepaard met een gevoel van kilte die uitraalde naar de schouder en nek. Rechtop zitten en opstaan verergerde de klachten. Slechts als ze vooroverboog tijdens het zitten werd het beter. De pijn straalde uit naar de liezen en de boven benen (typisch voor ischias). Staan verergerde de klachten. Liggen verbeterde maar als ze dan weer overeind moest was het weer mis.
Dit beeld, met de nodige andere klachten die zij had, wezen in dec richting van het homeopathische geneesmiddel Sulphur. Dat heb ik één keer in C30 voorgeschreven waarna in een week tijd de klachten verdwenen en niet meer terug kwamen.
Een jaar later! ging deze vrouw met haar dochter koffie drinken tijdens het winkelen. Dat was de eerste koffie sinds mijn behandeling. Bij het opstaan uit het café was plotseling haar rugkwaal weer geheel terug.
Uiteraard consulteerde ze mij opnieuw. Ik schreef nogmaals, een hogere potenie - C200 - Sulphur voor. Waarna in 5 dagen de klachten weer weg waren.
Toen zijn na 3/4 jaar opnieuw koffie dronk kwamen de klachen weer terug. Nogmaals sulphur C200 loste het weer op. De afspraak was dat zij voortaan de koffie zou laten staan. Ik heb 4 jaar na dato nog contact gehad maar de klachten zijn nooit meer terug geweest (en zij heeft geen koffie meer gedronken).

Nu bewijst iets dergelijks op zich nog niets. Ik heb nooit meer en patiënt gehad die zo extreem gevoelig was voor de koffie als deze vrouw. Maar ik heb veel meer patiënt gehad die op koffie reageerden (en ook een heleboel die er niet op reageren overigens) en waar het geneesmiddel stopte met werken na het drinken van koffie, met totaal andere klachten en totaal andere geneesmiddelen. Het is niet te voorspellen of en hoe mensen op koffie reageren als ze homeopathische geneesmiddel gebruiken.
Dus om na deze vrolijke antikwak actie met elkaar koffie te gaan drinken....... De kans is redelijk dat het de werking van de ingenomen middelen stopt dan wel afremt......
Misschien moet de conclusie zijn dat men zich toch wel enigzins in het systeem heeft verdiept en voor alle zekerheid de effecen van de ingenomen homeopathische geneesmiddelen te voorkomen maar gezellig aan de koffie is gegaan.

Deze twee stukjes uit het verslag laten in ieder geval zien dat men het van geen kant begrepen heeft en geen enkle serieuze poging gedaan heeft om zich eventueel van de eigen vooringenomenheid te laten genezen.
De grote vraag blijft waarom men in vredesnaam zo ten strijde trekt tegen een geneeswijze met geneesmiddelen waarvan, volgens hen, geen enkele werking uitgaat.

P.S. Overigens is hier een genuanceerd artikel uirt de leeuwarder courant www.lymenet.nl/forum/viewtopic.php Ik heb het orginele artikel op de site van de krant niet kunnen vinden. Iemand anders wel?

Laatst vernieuwd: 05-04-2011

Terug